#GivingTuesday

Giving Tuesday - den dárcovství, charity a dobrovolnictví

Je za námi Black Friday. Den nákupního šílenství, kdy mnoho lidí bezhlavě utrácí za věci, které nepotřebuje. Každý rok po tomto zběsilém pátku ale následuje úterý pod názvem Giving Tuesday, které má cíl přesně opačný. Na chvíli se zastavit, zamyslet se, co všechno máme a za co můžeme být vděční. A hlavně co můžeme udělat pro ty, kteří nemají tolik štěstí jako my.

Giving Tuesday je den dárcovství, charity a dobrovolnictví. A my jsme se rozhodli zapojit. Přestože nejsme obrovská firma s velkým rozpočtem, věříme, že každý, kdo opravdu chce, se nějakým způsobem může angažovat. Můžete udělat prostě cokoliv. Vytřídit oblečení, které už vám nedělá takovou radost a odvést ho do nějakého SOS domu, kde ještě poslouží dalším lidem. Můžete kontaktovat některé středisko pomoci blízko vašeho bydliště a zjistit, jestli hledají dobrovolníky.

Pokud nemáte čas někam chodit, spousta možností je i na internetu. Najděte nějakou iniciativu, která je vašemu srdci nejblíž. Chcete pomoci lidem? Kupte třeba nocleženku pro lidi bez domova, pošlete peníze na nadaci pomáhající nemocným či postiženým lidem nebo opuštěným dětem. Udělejte radost seniorům a zapojte se do projektu Ježíškova vnoučata. Máte doma psa, kočku, jste milovníkem koní nebo jiných zvířat? Pošlete nějakou částku na zvířecí útulek. Možností je nekonečně mnoho a záleží jen na vás, co si vyberete.

Pomoc není potřeba jen tento jediný den v roce. Ale proč nezačít zrovna dnes? ♥

 


 

#GivingTuesday2019

V letošním roce jsme se zapojili do vánoční sbírky Střediska SOS pro vzájemnou pomoc občanů v Olomouci a se 13 voňavými dárkovými krabičkami jsme přispěli na projekt "Vánoce pro osamělé". Naše mýdla tak pomohou udělat radost osamoceným a nemocným seniorům, kteří nemají rodinu, se kterou by svátky strávili, a pro které Středisko připravuje nejen vánoční balíčky, ale také štědrovečerní posezení v atmosféře klidu a pohody.

 

IMG_0437 IMG_0436

 

V těchto dnech zároveň úspěšně končí i naše akce speciální zimní edice dárkových sad, které jsme vytvořili ve spolupráci s projektem Nocleženka. Během necelých 3 dní se vám podařilo vykoupit všech 90 limitovaných sad dvou mýdel a mýdlenky. Každá sada znamenala příspěvek 200 Kč pro Nocleženku. Společně se nám tedy na tento krásný projekt podařilo vybrat 18 000 Kč, které zajistí 180 Nocleženek - tedy poukazů, které jednomu člověku bez domova zajistí možnost strávit noc v teple noclehárny Armády spásy, posilnit se teplou polévkou s pečivem, vykonat osobní hygienu, podstoupit zdravotní prohlídku nebo ošetření a setkat se se sociálním pracovníkem. Děkujeme za váš velký zájem o tuto akci i za to, že jsme společně mohli přispět na tento projekt ♥

 

IMG_8713 IMG_8717

 


 

#GivingTuesday2018

Letos jsme se rozhodli podpořit Charitu Olomouc. A protože nejlépe každý pomůže s tím, co sám umí, bude náš dar samozřejmě o mýdlech. Naložili jsme plnou krabici našich mýdel různých barev a zavezli jsme je do olomoucké Charity, kde pomůžou lidem, kterým snad kromě praktické služby vykouzlí i úsměv na tváři.

 

IMG_5553_1